home
Hotell
Destinationer
Thailandsguide
Transport
Provinser
Osett Paradis
Language
Tid i Chiang Rai är 13:57 (GMT+7)
Hotel Promotion Rates
Var vill du bo ?
Ankomstdatum / Incheckning:
  
Avresedatum / Utcheckning :
  
Vistelse:
nätter
vuxen / barn:

all

Var vill du bo ?

change

Bangkokområdet

change

Phuket

change

Koh Samui

change

Krabi, Koh Lanta, Phi-Phi

change

Pattaya, Chonburi

change

Koh Chang, Trat

change

Hua Hin, Cha Am

change

Chiang Mai
or
Hitta närliggande platser:

Ytterligare filter:
4 star or better 3 star or lower
3 star or better 2 star or lower

Valuta: SEK
Sortera:
rooms available limited rooms on request sold out

De mest populära hotellen i Chiang Rai denna månad:

Chiang Khong
reviews
Resenärers betyg -/-
från 237 kr
rekommenderat
dates
City, Robwiang
reviews
Resenärers betyg -/-
från 169 kr
rekommenderat
dates
Mae Sai
reviews
Resenärers betyg -/-
från 299 kr
rekommenderat
dates
tillhandahållen av R24.org
hittade hotell:

Weekly deals every day new

Phu Chaisai Mountain Resort, Chiang Rai
Doi Mae Salong

from 697 kr
Phu Chaisai Mountain Resort
Doi Mae Salong
At Chiang Rai Resort, Chiang Rai
City, Robwiang

from 169 kr
At Chiang Rai Resort
City, Robwiang
Siam Tara Resort, Chiang Rai
Chiang Khong

from 237 kr
Siam Tara Resort
Chiang Khong
Katiliya Mountain Resort & Spa, Chiang Rai
Doi Mae Salong

from 1,083 kr
Katiliya Mountain Resort & Spa
Doi Mae Salong

Var vill du bo?
City Goldentriangle Maesai Chiangsaen Maefahluang Maechan Maesuay Airport Chiang Rai Map
En guide till Chiang Rai
Chiang Rai [เชียงราย] ligger 785 km från Bangkok. Det är den nordligaste provinsen i Thailand och är hem för hisnande berg, vattenfall, varma källor, floddalar, grottor och mycket mer. Det är också en bosättning för av vissa bergsstammarna såsom Karen, Akha, Lisu, Meo och Muser. En gång i tiden blev provinsen känd som Golden Triangle där tre länder, Burma, Laos och Thailand, sammanstrålar vid Mekongflodens stränder. Det är inte bara välsignad med en rik natur, utan även en mängd kulturella och historiska skatter som finns att utforska. Ett antal pittoreska sevärdheter såsom Golden Traingle, bersstammarnas byar, The White Temple, museer och Rai Mae Fah Luang som är ett kulturellt centrum och centralt för Lannas studier. När du är här, kommer du att upptäcka att möjligheterna till aktiviteter är oändliga, speciellt naturupplevelser. Mitt i denna bekymmerslösa och avkopplande atmosfär, finns det boenden allt från att bo hos en värdfamilj till femstjärniga hotell som erbjuder alla bekvämligheter.
Hotell
Sevärdheter
Golfbanor
Chiang Mai
Transport
Karta
Chiang Rai City eller Mueang Chiang Rai
Är huvudstads-distriktet i Chiang Rai-provinsen. Det är mycket uppskattat hos besökare för sin avslappnade atmosfär och svalare klimat. De huvudsakliga attraktionerna är:

Wat Phra Kaeo (วัดพระแก้ว) förvarade en gång i tiden Thailands mest vördade Buddhabild, the Emerald Buddha. Statyn hade blivit flyttad av olika härskare för att placera den i sina respektive huvudstäder som en symbol för dominans, inklusive Lampang, Chiang Rai och Vientiane, innan den slutligen hamnade i Bangkoks Wat Phra Kaeo under styret av Kung Rama I under Rattanakosin eran.

Wat Rong Khun (วัดร่องขุ่น) är den konstrelaterade buddhistiska attraktionen i Chiang Rai. Det byggdes genom design- och konstgenialiteten hos en thailändsk konstnär, Arjarn Chalermchai Kositpipat. Med sin hängivelse för Lannas konststil, har hans arbeten i buddhistisk konst fått erkännande av människor över hela världen. Templet är känt för sina dekorationer i vita toner som reflekteras speglar. Provinsstaden (Amphoe Mueang) har några pubar med levande musik och några diskotek. Inriktat mot utländska turister, spelas det traditionell musik på the Night Bazaar, där det också finns massor av små kaféer.
Golden Triangle
The Golden Triangle är ett av Asiens två största illegala opium-producerande område. Det är ett område på cirka 350 000 kvadratkilometer som överlappar bergen i fyra länder i Sydostasien: Myanmar (Burma), Laos, Vietnam och Thailand.

The Golden Triangle utgör också sammanflödet av Ruak- och Mekongfloden. Eftersom namnet har beviljats av den thailändska turistindustrin för att beskriva den närbelägna knutpunkten mellan Thailand, Laos och Burma, har det blivit ett mycket aktivt kommersiellt område som är vältrafikerad av bland annat köpmän från Yunan-provinsen i Kina.

Songkran-festivalen och Mueang Chiang Saens båtävlingar (งานประเพณีสงกรานต์และแข่งเรือเมืองเชียงแสน) hålls under 13e-18e april varje år. I denna festival är det en parad, Phrachao Lanthong Buddhabilds vattenbads-ceremoni, båttävlingar och folkmusiks föreställningar.
Mae Sai
Mae Sai är det nordligaste distriktet i Chiang Rai-provinsen. Mae Sai är ett centrum för handel av jade, och om du är intresserad kan du besöka några av verkstäderna för att se jade i sin ursprungliga form och de metoder som används för att bearbeta den. Dessutom är det en viktig gränsövergång mellan Thailand och Burma, där Asian Highway Network AH2 (Thailand Route 1 eller Phahonyothin väg) korsar Mae Sai-floden till staden Tachileik i Myanmar. Endags-passerkort för icke-burmesiska medborgare utfärdas vid Burmas tullverk i Tachileik, pass hålls och ett tillfälligt resetillstånd utfärdas i utbyte mot ditt pass då du passerar gränsen på väg tillbaka till Thailand. Varje dag passerar en stadig ström av pendlare bron som markerar gränsen, liksom thailändska konsumtionsvaror in till norra Burma.

Det handlar bara om 2 minuter, men efter dessa 2 minuter kliverer du in i en helt annan värld. Stämningen är anmärkningsvärt annorlunda än i Thailand. Hyr en burmesisk rickshaw-chaufför för att ta dig runt i Tachilek och inspektera tempel och marknader. Det finns massor av butiker som erbjuder burmesiska specialiteter såsom Longyis (sarong-liknande kjolar), Cheroots (burmesiska cigarrer) eller lackarbete.
Chiang Saen
Chiang Saen är ett distrikt i norra delen av Chiang Rai-provinsen. Staden Chiang Saen är ganska liten, beläggen bredvid Mekongfloden och nära den berömda "Golden Triangle", gränsområdet med Burma och Laos.

Spår av gamla fästningars dubbelmurar och många andra antikviteter finns fortfarande i och utanför distriktets stad, som kvarleva av stadens forna prakt.

Attraktionerna inkluderar Chiang Saen National Museum (พิพิธภัณฑสถานแห่งชาติเชียงแสน), Wat Phra That Chedi Luang (วัดพระธาตุเจดีย์หลวง) och Wat Pa Sak (วัดป่าสัก).

Songkran-festivalen och Mueang Chiang Saens båttvälingar hålls under 13e-18e april varje år. I denna festival är det en parad, Phrachao Lanthong Buddhabilds vattenbads-ceremoni, båttävlingar och folkmusiks föreställningar.
Mae Fah Luang
är ett distrikt i norra delen av Chiang Rai-provinsen, inbäddat mellan Mae Chan, Mae Sai och Myanmar. Mae Fah Luang är främst känt för sin Mae Fah Luang konst och kulturella park (Rai Mae Fah Luang) som ligger vid byn, Pa Ngiw, cirka 5 kilometer från stadens centrum. Trädgården är en park med ett museum som bevarat Lannas kulturföremål, under ledning av Mae Fah Luang-stiftelse.

Doi Tung (ดอยตุง) är ett vördat berg som omfattar Doi Tung-palatset och Mae Fa Luang-blomsterträdgård. Wat Phra That Doi Tung heliga relik är en gammal religiös plats på toppen av berget, beläget ca 2000 meter över havet.

Inte att förglömma, Buatong Ban eller Blooming Mexican Sunflower Festival (งานเทศกาลดอกบัวตองบาน) som äger rum i november. Festivalen ger människor möjligheten att se solrosfälten i full blom, och att njuta av vattenfall och mist på Ban Hua Mae Kham, Amphoe Mae Fa Luang.
Mae Chan
är ett distrikt i norra delen av Chiang Rai-provinsen. Distriktet skapades för att efterträda Mueang Chiang Saen. Den ursprungliga centrumet av Mueang blev senare en del av de mindre distriktet Chiang Saen Luang, så 1939 döptes detta mindre distrikt om till Chiang Saen, medan distriktet Chiang Saen själv döptes om till Mae Chan.

Området består huvudsakligen av grönskande skogar och kuperade landskap. Det ligger mellan Chiang Rai city, Mae Sai och Doi Mae Salong.

Det finns fortfarande forntida ruiner kvar att upptäcka som erbjuder glimtar av skönheten och storslagenheten från den 800-åriga civilisationen i Lanna som tiden glömde.

Mest populära i området är dock de många affärerna som säljer tygersom är gjorda genom gammal traditionell vävning.
Mae Suay
är ett distrikt i västra delen av Chiang Rai-provinsen. Angränsande distrikt (från nordost medsols) Mueang Chiang Rai, Mae Laos, Phan, Wiang Pa Pao, Phrao Chai Prakan, Fang, Mae Ai i Chiang Mai-provinsen. En riktig natur-tillflyktsort i Chiang Rai-provinsen. Man kan koppla av och varva ner bland tropiska- och botaniskaträdgårdar eller utforska närliggande naturliga attraktioner såsom:

Doi Chang : ett av de största kaffeodlande samhällena i Thailand. Det är också känt för att vara forskningscentrum för jordbruk i Chiang Rai. En perfekt plats för sightseeing. Uppåt längs vägen, återfinns flera kaffeplantager, macadamia, och alla typer av säsongens frukter, Dessa produkter kommer att distribueras ut i hela landet.

Doi Wawi : ett sedan länge etablerad kinesiskt samhälle i norra delen av Thailand. Tedrickande har blivit en viktig del av kulturen, och processen att plantera te är en vital ritual som förmedlats genom generationer. Teplockning för hand kan vanligen iaktas. Att besöka Doi Wawi ger en chans att lära sig om livsstilarna hos de olika traditionella stammarna.
Chiang Rai International Airport
(IATA: CEI, ICAO: VTCT) ligger ungefär 8 kilometer från Chiang Rais centrum. Sedan 1998 förvaltas den av Airports of Thailand Public Company Limited (AOT).

Anslutning till flygplatsen finns från en tillfartsväg som förbinder flygplatsen med Phahonyothin Road, som leder till staden och städer längre norrut.

Även om dess namn är Chiang Rai International Airport, och även om den har faciliteter för internationella flygningar, återstår det fortfarande att betjäna internationella flygbolag, men den hanterar immigrationen av THAI-flygningar som ansluter från internationella städer (t.ex. Melbourne - Bangkok - Chiang Rai).

Den hanterar dock inrikesflyg från antingen Thai Airways, Thai Air Asia eller SGA Airlines. Dessutom är det porten till norra Laos via Chiang Khongs (Houaixai) gränsövergång.